Eén op de drie Nederlanders is minder gaan sporten tijdens de coronapandemie. Dat blijkt uit onderzoek van NOC*NSF en gezondheidsorganisatie WHO. En dat terwijl het belangrijker is dan ooit om goed in uw vel te zitten en uw immuunsysteem te versterken. Wat u en uw werknemers, ondanks alle maatregelen, toch kunnen doen om goede conditie te blijven, leest u hier.
Bewegen
Er zijn behoorlijk wat dingen die niet meer mogen tijdens corona. Veel teamsporten zijn on hold gezet en met het oog op de aankomende winter zal bij menigeen ook het aantal hardloop- en mountainbikesessies af gaan nemen. Maar gelukkig kunt u ook op andere manieren blijven bewegen (op gepaste afstand natuurlijk).
Maakt u regelmatig een wandeling, dan houdt u niet alleen uw lichaam gezond, maar ook uw hoofd. Om fit te blijven kunt u behalve wandelen ook een work-out doen in uw eigen huis of tuin, of een online yogales volgen. Voldoende beweging draagt in hoge mate bij aan een gezond lichaam.
Gezond eten
Nu we veel thuis zitten, wordt ons dagritme behoorlijk verstoord. Ook ons eetpatroon kan daaronder lijden. De gang naar de voorraadkast is immers een stuk korter dan op kantoor. Alles wat we opeten en niet verbranden, slaat het lijf op als reserve. We moeten er daarom voor zorgen dat we ons niet overeten.
Raad uw werknemers aan zo gezond mogelijk te eten en drinken, want met een uitgebalanceerd voedingspatroon krijgen ze de juiste voedingsstoffen binnen en zullen ze zich gezonder en sterker voelen. Ze doen er bijvoorbeeld goed aan thuis een boodschappenlijstje met gezonde producten te maken en gericht boodschappen te gaan doen. Dit voorkomt (ongezonde) impulsaankopen.
In contact blijven
We kunnen voorlopig niet in grote groepen bij elkaar komen, maar we kunnen wel op andere manieren met elkaar in contact blijven. Maken we bijvoorbeeld een wandeling met onze vader of buurvrouw, dan bewegen we niet alleen, maar kunnen we ook nog eens samen bijpraten. Twee vliegen in één klap. Verder helpen moderne technologieën als beeldbellen vereenzaming tegen te gaan.
Dit artikel is origineel verschenen op de website van ArboNed. Het is met toestemming herplaatst.