Coronakrant.nl
  • Over coronakrant.nl
  • Contact
zaterdag, januari 23, 2021
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Artikelen
  • Columns
  • Interviews
  • Nieuwsbrief
  • Home
  • Artikelen
  • Columns
  • Interviews
  • Nieuwsbrief
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Coronakrant.nl
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Carrièreswitch door corona: van evenementenorganisator naar huisschilder

Marcel StevensdoorMarcel Stevens
22 december 2020
3 min. leestijd
0
Carrièreswitch door corona: van evenementenorganisator naar huisschilder

“Ik ben een echte positivo, maar toen bleek dat mijn grootste culinaire event ‘Aperges op de velden’ definitief niet door kon gaan, moest er iets gebeuren. Tijdens de eerste lockdown heb ik mijn huis gerestyled en voorzien van nieuwe kleuren. Ik vind dat heerlijk om te doen. Van vrienden en bekenden kreeg ik vervolgens de vraag of ik ook hun huis wilde restylen en schilderen. Van het een kwam het ander en nu is het mijn nieuwe beroep. Tijdelijk wel te verstaan,” roept Bertie Klaassen er snel achteraan.

“Want wanneer het mogelijk is gaan we weer aan de slag met ons grootste culinaire event: Asperges op de Velden.” Het concept van ‘Asperges op de Velden’ heeft Bertie zelf bedacht en zou dit jaar alweer voor de 6ste keer worden georganiseerd. Inmiddels is deze culinaire beleving een groot succes en bekend tot in de verre omstreken. Drie weken lang wordt er in een stijlvol pop-up restaurant bij de boer op het land voor gemiddeld 300 gasten per dag een lunch en diner verzorgd, met in de hoofdrol de asperges van de boer zelf natuurlijk. Bereid door verschillende topchefs in de keuken.

Hoe groot is je team voor de organisatie van dit event?

“Ik doe echt alles alleen, dus dat kost echt maanden voorbereiding voor een productie van deze omvang. Contacten leggen, reclame, marketing, een personeelspool opzetten, tenten plaatsen, inrichten, decoreren; alles. Onze gasten kunnen al vanaf maart inschrijven en dat zijn er inmiddels zo’n 5.000 verspreid over drie weken. Je moet je voorstellen dat er niets is wanneer we starten. Aangezien de asperge een seizoensgroente is, draaien we van medio mei tot de eerste week van juni.”

Wat hebben jullie gedaan toen bleek dat de huidige opzet niet mogelijk was i.v.m. de corona maatregelen?

“In eerste instantie hebben we alles twee weken doorgeschoven in de hoop dat de maatregelen versoepeld zouden worden. Verder doorschuiven was onmogelijk, omdat 24 juni de laatste dag is voor asperges. Toen bleek dat er geen versoepeling kwam, heb ik de knoop doorgehakt en het hele evenement voor dit jaar gecanceld. Dat was een zware beslissing. Iedereen die al gereserveerd had, kreeg geen voucher, maar direct het geld teruggestort op de rekening. Daar heb ik veel respect voor ontvangen van onze gasten, maar het heeft me ook slapeloze nachten bezorgd. De spaarpot was leeg…”

ADVERTENTIE

En toen werd het stil. Wat heb je vervolgens gedaan?

“Ik zoek altijd kansen. We zijn direct gestart met lokale ondernemers om asperge pakketten te gaan verkopen en bezorgen. Dat was een groot succes. We zaten rond de paasdagen en veel bedrijven gebruikten de pakketten als relatiegeschenk of om hun thuiswerkende personeel een hart onder de riem te steken. Op een gegeven moment had ik 9 chauffeurs rondrijden en hebben we 1.200 pakketten weggebracht. Ongekend! Dat was goed voor de moraal en de contacten met onze relaties, maar niet kostendekkend. Toen duidelijk werd dat ook ons andere event ‘Culinaire wandeling tijdens Glow’ niet door kon gaan, zonk de moed me wel even in de schoenen. Mijn hart en ziel ligt in deze evenementen.”

Was dat het moment dat je de switch maakte en aan de slag ging als huisschilder?

“Ja, klopt. Alhoewel het eigenlijk meer een proces is geweest. Gelukkig heb ik een grote gunfactor en ben ik echt een aanpakker. Ik ga er gewoon weer voor. Nu creëer ik als styliste en schilder weer mooie ruimtes. Ook daar krijg ik weer energie van.
Maar zo gauw het weer kan ga ik weer direct aan de slag met het organiseren van mooie culinaire evenementen met seizoensgroenten. Daar ligt echt mijn hart. Ik kan niet wachten totdat ik mijn gasten weer kan ontvangen bij de boer!

Lees ook het interview met Mark van Horik: ‘Van tourmanager van Guus Meeuwis naar bemonsteraar in de corona-teststraat’

Tags: Carriéreswitchcoronacrisisevenementenbranche

Delen

Gerelateerd Berichten

Avondklok

Avondklok: dit moeten werkgevers doen

22 januari 2021
Thuiswerkdenken vs kantoordenken

Thuiswerkdenken vs kantoordenken

22 januari 2021
Historisch laag aantal faillissementen in coronajaar: stilte voor de storm?

Historisch laag aantal faillissementen in coronajaar: stilte voor de storm?

21 januari 2021
maatregelen corona

Avondklok en alle andere maatregelen tot en met tenminste 9 februari

20 januari 2021
Blokker

CEO Jeanine Holscher: ‘In 2022 schrijft Blokker zwarte cijfers’

19 januari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Recente berichten

Top 10 wijzigingen 2021 voor de werkgever

Top 10 wijzigingen 2021 voor de werkgever

23 januari 2021
Avondklok

Avondklok: dit moeten werkgevers doen

22 januari 2021
Thuiswerkdenken vs kantoordenken

Thuiswerkdenken vs kantoordenken

22 januari 2021

Meest gelezen

  • thuiswerken met kinderen

    Thuiswerken met kinderen? 10 tips!

    579 x gedeeld
    Delen 579 Tweet 0
  • Van tourmanager van Guus Meeuwis naar bemonsteraar in de corona-teststraat

    0 x gedeeld
    Delen 0 Tweet 0
  • Reiskostenvergoeding 2021: noodmaatregel verlengd tot 1 februari

    0 x gedeeld
    Delen 0 Tweet 0
  • Depressief door thuiswerken? 10 tips tegen een thuiswerkdepressie

    0 x gedeeld
    Delen 0 Tweet 0
  • 10 tips om thuiswerken zo productief en prettig mogelijk te maken

    2730 x gedeeld
    Delen 2730 Tweet 0

Volgende item
Oproep: afwachten en bibberen? | Fase 2 uit het DNA van Ontwikkeling

Managen van bubbels

Met onze familie van bedrijven verbinden wij mens en werk, maken HR-processen eenvoudiger met software en services, zijn de schakel tussen professionals en organisaties, ondersteunen bij personeelsontwikkeling en mobiliteit en bieden online arbeidsmarktoplossingen. Zo dragen wij al ruim 25 jaar bij aan het werkgeluk van zoveel mogelijk mensen en organisaties. Met Coronakrant.nl willen we ook ondernemers en werkgevers met elkaar verbinden. Coronakrant is een online platform waar ondernemers en werkgevers kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus in Nederland. Zo willen we elkaar niet infecteren, maar inspireren.

Categorieën

Artikelen Columns Interviews

Tags

anderhalvemetereconomie anderhalvemetersamenleving arbeidsmarkt arbeidsrecht corona coronacrisis coronamaatregelen coronavirus creativiteit digitalisering Economische impact energie gezondheid hoop horeca HR kansen kantoor leiderschap lockdown maatregelen medewerkers mentale gezondheid nieuwe normaal NOW ondernemerschap onderwijs online ontslag overheidssteun positiviteit steunmaatregelen Thuiswerken tips toekomst TOZO vakantie verandering vitaliteit werken op afstand werkgeluk werknemers werknemerszaken wet- en regelgeving zzp

© 2020 - Driessen Groep

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Artikelen
  • Columns
  • Interviews
  • Nieuwsbrief
  • Over coronakrant.nl
  • Contact

© 2020 Driessen Groep